Living History, wat houdt dit in ??

Het doel van onze vereniging is om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levendig te houden  en de verhalen aan de komende generaties door te geven. Wij doen dit door het tentoonstellen van  originele materialen en het uitbeelden van scènes. Verhalen van Veteranen worden gebundeld en met  respect behandeld ! Soms denken mensen dat wij elk weekend “oorlogje” of “soldaatje” spelen. Wij  zouden het liever Levende Geschiedenis of "Living History" noemen. Zeker omdat we levensechte displays opzetten en bijna nooit  wapens hanteren in onze scènes. Ondertussen hebben zo veel beeldmateriaal verzameld dat we een  mooie documentaire hebben kunnen maken voor de scholen en andere geïnteresseerden.  Herinneringseducatie is dan ook van het grootst belang ! ... Enkel Geallieerde units en het Verzet komen  bij ons in aanmerking voor display !

 

Wij hebben de “Quality Charter voor militaire reenactors” van Helen Patton (in het Nederlands vertaald door Operation Neptune en door Helen ondertekend) ondertekend, die een richtlijn zou moeten zijn voor alle levende geschiedenis en reenactors verenigingen over de wereld !

Helen Patton (kleindochter van General George Patton) verkoopt deze posters t.v.v. de door haar opgerichte Patton Foundation, die in Europa en de US opvanghuizen opricht om soldaten die van het front terugkomen, op te vangen of de nodig hulp te bieden om zich terug in de maatschappij te integreren. Vele van deze ex-militairen hebben oorlogswonden of lijden aan het Post traumatisch Stress en kunnen nergens terecht ...


 

Klik op de knoppen hieronder om onze uitbeeldingen te bekijken en hun echte verhalen te lezen !

 Operation Neptune is lid van /is member of: