AUGUSTA CHIWY FOUNDATION 

Website over de Belgische heldin en verpleegster uit Bastogne, Augusta Chiwy. Info over het boek en de film van Martin King.


THE PATTON FOUNDATION

website en vzw, opgericht door Helen Patton, kleindochter van wijlen General Patton.  Deze internationale organisatie ondersteunt veteranen van alle conflicten.


THE BATON 

"The Baton is a symbol of national conscience, crafted with care and respect from the handle of a stretcher – symbolising pride, hope, courage and suffering” It is a message of gratitude from those who wish to support the brave men and women of our armed forces who regularly risk their lives so that we may live with freedom of choice, peace and safety.


47 ROYAL MARINE COMMANDO ASSOCIATION 

Veteran organisatie van de 47 RMC UK - website onderhouden door ons lid en auteur Marc De Bolster


STIWOT

STichting Informatie WereldOorlog Twee is een stichting die zich bezighoudt met het vrij (of zo goedkoop mogelijk) verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die hierin geïnteresseerd is. STIWOT wil dit doel vooral bereiken door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te beschrijven en wil zo min mogelijk zelf een oordeel vellen. Het tweede uitgangspunt is dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog voor iedereen beschikbaar dient te zijn


THE HOLMES INTELLIGENCE OFFICE (THIO)

Hebt u een specifieke vraag over personen, opzoekingen, feiten, .... uit WOI of WOII ?  THIO graaft in het verleden en komt met antwoorden !   Organisatie van ons lid Bram Dermout.


LANCASTER STORY

Weblog van de Lancaster KO-Y DS734 crash op 24 april 1944 in St. Katelijne Waver door ons lid Bram Dermout


FORT BREENDONK

De gruwel van het nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Vandaag is het één van de best bewaarde kampen in Europa.


DOSSIN KAZERNE

De vzw Kazerne Dossin heeft als doel om op de historische site in Mechelen, een Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum uit te bouwen. Aan de basis hiervan ligt de studie en de documentatie over de vervolging van Joden en zigeuners, en andere schendingen van de mensenrechten in België tijdens de Tweede Wereldoorlog.


BELGIAN WARVETERANS

Het Instituut voor Veteranen - Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-strijders en Oorlogsslachtoffers (IV-NIOOO) drukt de nationale erkentelijkheid uit voor alle Belgen die hun gezondheid, leven of tijd opofferden tijdens grote conflicten.


SERVIO

Het Nationaal Eenheidsfront der Oud-strijders en Veteranen werd in 1967 opgericht op verzoek van wijlen Koning Boudewijn teneinde in één enkele structuur het merendeel van de nationale verenigingen van oud-strijders en oorlogslachtoffers te verenigen.


HANGAR FLYING

Hangar Flying is de Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. Mede dankzij de steun van het Contactforum voor erfgoedverenigingen (VCM) en de Vlaamse overheid hebben zij de middelen om het luchtvaartpatrimonium permanent op te volgen.


DE ZWARTE HAND

Alle info over de WOII Verzetsbeweging De Zwarte Hand uit het Vaartland en de Rupelstreek. Vereniging van familieleden en sympathisanten van de Zwarte Hand.


8 MEI COMITE MECHELEN

Het 8 Mei Comité regio Mechelen is een vereniging voor vrijheid en verdraagzaamheid, die fascisme, racisme en separatisme bestrijdt. Zij bouwen activiteiten uit met scholen, het Nationaal Gedenkteken Fort van Breendonk, Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten, enz ...


 

Heeft uw vereniging nuttige informatie over WOII ? Laat het ons weten via het contactformulier !

Dan plaatsen uw link op deze pagina ...

 


Operation Neptune is lid van /is member of: