Als historische vereniging is het ook niet vreemd dat onze leden verder graven in het verleden van WOII. Dikwijls ontstaan hieruit zeer uitgebreide  naslagwerken die af en toe leiden tot boeken en documentaires.  Hieronder onze afgewerkte en lopende projecten.

 


LOPENDE  PROJECTEN


PROJECT

 

RAF CONTROL TOWER

Operation Neptune RAF-Team

Deadline: Mei 2017

Houten replica RAF Control Tower (5m x 5m x 5m) 
voor RAF display, tentoonstellingen en boekvoorstellingen


DOCUMENTAIRE

 

HEMELS BROOD

Tina Jay & Best Boy Productions

Deadline:  Mei 2017 (Event 2017)

NL gesproken, NL ondertiteld

Naar aanleiding van ons event “Operation Neptune - Aviation Edition 2017” zullen wij  opnieuw een documentaire maken die aangepast is aan het thema.  Dit maal zal de documentaire de voedselbedeling "Operation Manna / Operation Chowhound" door de RAF en USAAF tijdens de  hongerwinter 1944-1945, belichten.   De documentaire zal vertoond worden tijdens het event. Achteraf verkrijgbaar voor de  scholen en geïnteresseerde groepen.


BOEK

 

Herdenking van 75 jaar crash Lancaster KO-Y DS734 (werktitel)

Bram Dermout

Deadline: 2019

ENG & NL

In dit project zit een boek dat zal gepubliceerd worden in België en Engeland, een  tentoonstelling alsook de mogelijkheid om een WOII-kamp op te zetten tijdens het  herdenkingsweekend.


DOCUMENTAIRE

 

WRAAKACTIE IN HOMBEEK (werktitel)

Tina Jay, MAFIA Videoclub & Best Boy Productions

Deadline:  2018 

NL (w/ENG ondertitels)

Mei 1940, Duitse troepen bezetten Mechelen en omstreken. Terwijl de troepen in colonne  Hombeek binnen trekken, voeren ze een dodelijk en uit de handgelopen wraakactie uit op  onschuldige burgers. Het verhaal met authentieke beelden, foto’s en gedramatiseerde beelden,  bekeken door de ogen van een jonge vrouw die ooggetuige was ...


REEDS  VERKRIJGBAAR


BOEK

 

47 Royal Marine Commando - An inside story - 1943-1946

Marc De Bolster - Fonthill Media 

2014 -  232 pag - Hardcover - ENG

(Dit boek is geschreven door één van onze leden en is geen productie van  Operation Neptune)

Dit boek vertelt het verhaal van de Britse 47 Royal Marine Commando's gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het is gebaseerd op persoonlijke verhalen van eze veteranen die tijdens dit conflict  hun land dienden. Van de D-Day landings  in Normandy tot de hevige gevechten in Holland. Jonge mannen die door de Duitsers gevangen werden genomen en in kampen terecht kwamen tot het van de oorlog  in 1945. In het boek ooggetuigenverslagen van de  landingen in Normandië, de betrokkenheid van de RAF, Royal Navy en Amerikaanse strijdkrachten, 10 Inter Allied  Commando en het effect op de lokale bevolking wanneer zij het nieuws vernamen dat het 47 RMC deelnamen aan de acties.

 


DOCUMENTAIRE VOOR SCHOLEN

 

VAN D-DAY tot V-Day - Tijdslijn van de bevrijding (2015) Tina Jay & Best Boy Productions

NL gesproken, NL ondertiteld

Gechikt vanaf 5e leerjaar lager onderwijs en hoger

Een chronologisch overzicht van WOII beginnende van de D-Day en eindigend met de  overgave van Japan (VJ-Day). De documentaire laat ook zien dat de bevrijding van Europa  nog niet echt “vrijheid en veiligheid” betekende.  Een zeer duidelijk overzicht met authentieke beelden uit WOII !

Operation Neptune is lid van /is member of: